Președintele CJ Ilfov anunță achiziţia de echipamente de protecţie pentru medicii de familie

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, a anunţat că se vor achiziţiona în cel mai scurt timp echipamente de protecţie pentru medicii de familie.

“Vom achiziţiona în cel mai scurt timp şi vom duce în toate cabinetele medicilor de familie din Ilfov echipamente de protecţie, măşti, mănuşi şi dezinfectaţi de mâini şi pentru instrumentar. Ei stau la cabinet. Voi staţi acasă!”, a scris Petrache, pe Facebook.

El a precizat că a primit necesarul de materiale de protecţie pentru medicii de familie. “Am primit azi necesarul de materiale de protecţie exact al medicilor de familie, oamenii care sunt în prima linie şi care au grijă de noi, de părinţii noştri, de copiii noştri. Oamenii la care dăm primul telefon când nu ne e bine, oamenii pe care îi vedem înainte să mergem la camera de gardă. Oamenii aceştia trebuie să-şi schimbe masca la cel mult două ore, să-şi schimbe mănuşile după fiecare pacient, să dezinfecteze instrumentarul după fiecare pacient, să se spele temeinic pe mâini şi ei şi oamenii care le trec pragul, să schimbe combinezonul în fiecare zi să se protejeze pe ei şi pe noi”, a adăugat Petrache. AGERPRES