Presedintele Consiliului Judetean Iasi, social democratul Constantin Simirad, a afirmat ca intentioneaza sa infiinteze gropi ecologice, cu fonduri BERD.
Pentru infiintarea unor gropi ecologice in orasele Harlau, Targu Frumos, Pascani si Raducaneni este necesara aparitia unei asociatii, pentru ca astfel sa se obtina mai usor fonduri europene, sustine Simirad.

„Ar trebui sa facem o groapa centralizata pentru tot judetul. Este mai bine sa fixam cateva centre. Pentru asta m-am gandit sa infiintez o societate cu administrarea gropilor din judet, care sa asocieze orasele cu aceasta problema, de la construirea lor si pana la gestionarea deseurilor”, a declarat presei presedintele CJ Iasi.

El a recunoscut ca ideea infiintarii unei asociatii judetene care sa se ocupe de depozitarea ecologica a deseurilor a aparut in urma unei intrevederi avute in cursul zilei de miercuri cu Harry Russel, reprezentantul Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare.

In timpul intrevederii, cei doi au discutat despre posibilitatea unui imprumut de 20 de milioane de euro pentru ca, astfel, Consiliul Judetean sa poata efectua proiectele de aductiune cu apa, asfaltarea drumurilor si gropi ecologice.