Preşedintele CJ Iaşi solicită finanţare din fondul de urgenţă al Guvernului pentru devierea Siretului

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a declarat că va solicita sprijin financiar de la Guvern în vederea construirii unui canal pentru devierea cursului râului Siret care, în urma inundaţiilor, a devenit o ameninţare pentru gospodăriile din comuna Alexandru Ioan Cuza.

Preşedintele CJ, Maricel Popa, alături de prefectul Marian Şerbescu, a efectuat o vizită în comuna Al. I. Cuza pentru a identifica problemele cu care se confruntă localnicii din cauza ploilor torenţiale din ultimele zile şi pentru a stabili împreună cu autorităţile locale măsurile urgente pentru preîntâmpinarea unor calamităţi.

Râul Siret a erodat adânc malurile şi a ajuns la doar câţiva metri de gospodării, existând riscul revărsării peste casele din zonă. Acolo trebuie intervenit de urgenţă şi deviat cursul Siretului. Am discutat deja cu autorităţile locale şi cu domnul prefect acest aspect. De aceea vom solicita sprijin de la Guvern. Avem în vedere construirea unui nou canal pentru albia râului, astfel încât să îl îndepărtăm de gospodăriile oamenilor“, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

El a dat asigurări că va sprijini autorităţile locale pentru ca proiectul să primească finanţare din fondul de urgenţă al Guvernului. “Voi merge cu primarul comunei Al. I. Cuza la Guvern pentru a susţine proiectul de deviere a cursului Siretului şi pentru a explica urgenţa cu care ne confruntăm la nivel local”, a adăugat Maricel Popa. AGERPRES