Preşedintele CJ Iaşi face primul pas pentru modernizarea Aeroportului Iaşi

adomnitei_cristian.jpgDupă 8 ani de zbateri, încercări eşuate de strămutare, modificarea soluţiilor tehnice şi schimbarea constructorilor sau firmelor de consultanţă, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi a înregistrat prima victorie semnificativă în proiectul de modernizare al Aeroportului Iaşi. La începutul lunii iulie, consilierii judeţeni au aprobat, în unanimitate, analiza cost/beneficiu privind solutţile ce ar trebui adoptate în cadrul proiectului de modernizare a aeroportului.
„Le mulţumesc tuturor grupurilor politice pentru acest vot şi, începând cu săptămâna viitoare, voi aduce şi la guvern proiectul acestuia pentru a obţine şi o cofinanţare guvernamentală de măcar 50% din valoarea sa” scrie Preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei pe blogul său.

Potrivit hotărârii adoptate marţi în Consiliul Judeţean, noua pistă, de 2.400 de metri, va fi construită în paralel cu pista construită în anii 70, dar şi a sistemului de canalizare care să preia apele pluviale, drumul perimetral şi balizajul. Ulterior, această pistă de 2.400 de metri va fi extinsă la 3.000 de metri cu ajutorul fondurilor europene.

Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi susţine că pe noua pistă de 2400 de metri vor rula aeronave de tip Boeing sau Airbus, cu o capacitate de 160 de locuri. “Consiliul Judeţean a făcut un pas mare pentru realizarea celui mai important obiectiv al Iaşului – modernizarea aeroportului. Astăzi am adoptat cea mai importantă Hotărâre de până acum pentru viitorul Aeroportului din Iaşi şi, prin urmare, pentru viitorul întregului nostru judeţ. Analiza cost – beneficiu privind dezvoltarea unei piste de 2.400 de metri la Aeroport a fost adoptată în plenul Consiliului Judeţean în unanimitate şi vreau să mulţumesc tuturor grupurilor politice din Consiliul Judeţean pentru acest lucru. Trebuie să deschidem Aeroportul către Europa şi către lume şi să putem primi la Iaşi avioane mediu curier de mare capacitate. Prin adoptarea acestor Hotărâri deja am toate temele făcute pentru a merge la Guvern să solicit sprijinul financiar pe care îl merită oraşul şi judeţul nostru. Până acum proiectul a fost blocat la nivelul Consiliului Judeţean. De astăzi el s-a deblocat şi va pleca şi către Bucureşti”, a declarat Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean.