Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că locuitorii din zona Munţilor Apuseni nu primesc nici acum reducerea de 50% la facturile de electricitate prevăzută de legislaţia în vigoare, el menţionând că oamenii au respectat paşii necesari pentru a putea beneficia de această facilitate.

„În aceste zile, mai mulţi cetăţeni care locuiesc în arealul Munţilor Apuseni, mi-au prezentat cele mai recente facturi la energie electrică. Situaţia este revoltătoare, în condiţiile în care, deşi au respectat toţi paşii, înaintând documentaţiile solicitate, aceşti oameni nu beneficiază nici acum de tarife reduse cu 50%. Suntem în plină toamnă, iar fiecare zi care trece este o zi pierdută pentru aceşti oameni, pentru că asta înseamnă facturi şi mai greu de suportat!”, a transmis şeful administraţiei judeţene din Hunedoara, într-un mesaj postat pe pagina sa oficială de socializare.

În acest context, preşedintele CJ Hunedoara a solicitat public ministrului Energiei, Virgil Popescu, să dispună măsurile legale pentru respectarea prevederilor HG 323/1996 privind aprobarea Programului special pentru sprijinirea dezvoltării economico-sociale a unor localităţi din Munţii Apuseni.

„Regret că în urma apelului meu public făcut în luna iulie, lucrurile nu s-au schimbat în sensul respectării legislaţiei în vigoare! (…) Pe această cale, solicit public, din nou, ministrului Energiei să dispună urgent măsurile legale ce se impun astfel încât locuitorii acestei zone să beneficieze de reducerea tarifelor la energia electrică şi gaze naturale!”, adaugă preşedintele CJ Hunedoara.

În judeţul Hunedoara, prevederile HG 323/1996 se aplică locuitorilor municipiului Brad şi celor care trăiesc în 15 comune din zonă: Baia de Criş, Balşa, Băiţa, Blăjeni, Buceş, Bucureşci, Bulzeştii de Sus, Crişcior, Luncoiu de Jos, Ribiţa, Tomeşti, Vaţa de Jos, Vălişoara şi parţial în localităţile Certeju de Sus şi Geoagiu. AGERPRES