Depozitul ecologic de deşeuri din judeţul Giurgiu va deveni funcţional în două săptămâni, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Mina, menţionând, totodată, că tarifele solicitate de operatori sunt foarte mari iar colectarea nu se face „din poartă în poartă”.

Vreau să îmi felicit colegii de la CJ – pentru că în câteva zile se va realiza recepţia la terminarea lucrărilor de remediere la groapa de gunoi şi, după atâţia ani de zile, în sfârşit, o să avem o groapă de gunoi funcţională. Urmează să facem o adresă către cei de la Mediu pentru a fi autorizat depozitul ecologic. Am făcut o inspecţie video a conductelor pentru a ne mai convinge încă o dată că nu avem scurgeri şi că groapa de gunoi este perfect funcţională, dar am avut o întâlnire cu primarii din judeţ şi sunt şi nemulţumiri’, a declarat Marian Mina, într-o conferinţă de presă.

El a spus că în judeţ există doi operatori care se ocupă de colectarea deşeurilor, dar, în urma discuţiilor cu primarii localităţilor, a reieşit faptul că tarifele sunt foarte mari şi colectarea nu se va face din poartă în poartă. „Am avut o întâlnire cu toţi primarii din judeţ, din păcate, pentru noi, pentru judeţ, doleanţele faţă de groapa de gunoi sunt îndreptăţite pentru că acele contracte de colectare a deşeurilor au fost încheiate la nivelul anului 2008 (n.r. – când a fost realizat depozitul ecologic din judeţ) şi nu prea mai corespund zilelor noastre, pentru că acum este nevoie de o colectare din poartă în poartă, iar numărul locuitorilor nu mai corespunde, pentru că a fost luat din statistica vremii respective, unii locuitori au plecat, iar primarii nu au de unde să suporte acele cheltuieli în plus”, a afirmat Mina.

Conform acestuia, dacă nu se va ajunge la nicio soluţie cu operatorii care colectează deşeurile din judeţ a pentru a micşora tarifele şi pentru a face colectarea din poartă în poartă, autorităţile iau în calcul inclusiv rezilierea contractelor cu aceştia. AGERPRES