Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a anunţat că toate comunele din judeţ, unde există în total 74.000 de elevi, vor fi dotate cu microbuze şcolare noi de tip electric sau hibrid, investiţie care înseamnă 14 milioane de euro, sume obţinute din fonduri europene, guvernamentale şi locale.

Pentru 29 de microbuze a fost semnat deja contractul de finanţare, în cadrul Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), iar alte trei microbuze urmează să fie achiziţionate cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, potrivit unui comunicat de presă remis de Consiliului Judeţean Galaţi.

De asemenea, pentru încă 30 de microbuze va fi depus, în scurt timp, un proiect de finanţare în cadrul unui program derulat de către Administraţia Fondului pentru Mediu.

„Achiziţionăm cel puţin câte un microbuz şcolar pentru fiecare localitate din judeţ, mai puţin pentru cinci UAT-uri, care vor achiziţiona singure astfel de microbuze. Vorbim de microbuze electrice şi hibrid pentru confortul elevilor, un aer mai puţin poluat şi un mediu mai curat. Deja am semnat contractul de finanţare pentru 29 de microbuze noi cu fonduri din PNRR, iar pentru alte trei microbuze fondurile vor fi asigurate de către Ministerul Dezvoltării. De asemenea, în cadrul unei şedinţe extraordinare, am aprobat un alt proiect, prin care vor fi achiziţionate încă 30 de microbuze şcolare”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea. AGERPRES