Presedintele CJ Galati a inaugurat hidrocentrala de la Movileni

Presedintele Consiliului Judetului Galati, Eugen Chebac, a participat la inceputul saptamanii la inaugurarea hidrocentralei de la Movileni, situata pe cursul raului Siret.

“Este o investitie importanta atat pentru noi cat si pentru vecinii nostri din judetul Vrancea. Iata ca cei aproape 650 de milioane de lei cat a fost aceasta investitie aduc acum un plus in ceea ce priveste locurile de munca dar si in intregirea programului cu care am candidat pentru functia de presedinte al CJ si care facea referire la alimentarea cu energie electrica a localitatilor din judetul Galati”, a precizat presedintele CJ Galati, Eugen Chebac.

Centrala hidroelectrica de la Movileni are o putere instalata de 33,9 MW si va furniza 112,4 GWh de energie pe an. Valoarea investitiei a fost de 650 milioane de lei noi, asigurandu-se debitele necesare pentru irigatii, alimentarea cu apa potabila a zonei si scoaterea de sub efectul inundatiilor a unor mari suprafete agricole.

In proiectarea si realizarea obiectivului s-a avut in vedere si exploatarea potentialului hidroenergetic al raului Siret prin construirea a doua noi hidrocentrale la Cosmesti si Movileni.