prioteasa_ion_.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a solicitat, vineri, conducerii grupului CEZ România să se implice mai mult în parteneriate sociale. Într-o întâlnire pe care conducerea CJ Dolj a avut-o, vineri, cu reprezentanţi ai CEZ România, Prioteasa a afirmat că, în ultimul timp, a observat că „a cam dispărut componenta socială” la distribuitorul şi furnizorul de energie electrică din Oltenia.

„Sunt localităţi care, poate, nu au avut fondurile necesare şi nu au putut achita la timp factura, iar la dumneavoastră nu mai găsesc înţelegere decât până la termenul stabilit de lege şi apoi le este tăiată lumina. Înţeleg că la dumneavoastră elementul economic este dominant, însă partea asta socială, pe care o avea această instituţie, a cam dispărut”, a spus Prioteasa.

Preşedintele CJ Dolj a vorbit şi despre posibilitatea unui parteneriat cu grupul CEZ în România, prin intermediul căruia anumite probleme sociale ale comunităţii să poată fi rezolvate. „Avem 1.500 de copii abandonaţi. De exemplu, putem să ne implicăm împreună într-un centru pentru aceşti copii”, a susţinut Ion Prioteasa.

Şeful Direcţiei de Exploatare al CEZ Distribuţie, Ion Dobrescu, a afirmat, la rândul său, că societatea se confruntă cu problema recuperării de creanţe atât de la consumatorii casnici, cât şi de la consumatorii agenţi economici. „În acest sens am demarat, la 1 august, un proiect pilot de recuperare a creanţelor la Drobeta Turnu Severin, prin care datornicii sunt debranşaţi de la reţea. (…) Noi investim în mentenanţa reţelelor 15 milioane de euro. Dacă vom recupera datoriile, vom face mai multe investiţii în reţele, ceea ce înseamnă bani mai puţini în mentenanţă, care devine în acest fel mai ieftină”, a declarat Ion Dobrescu.

La discuţii au mai participat vicepreşedintele pe probleme tehnice al CJ Dolj, Cristinel Iovan, precum şi primarii localităţilor Segarcea, Nicolae Popa, şi Calafat, Mircea Guţă. Oficialii CEZ şi-au exprimat sprijinul pentru acest tip de programe sociale, în acest sens compania fiind implicată în derularea mai multor proiecte. AGERPRES