Presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Gheorghe Ana, a declarat ca bugetul pe anul viitor este, in termeni reali, mai mic decat cel din 2005.
Potrivit sursei citate, multe dintre lucrarile de reparatii ale drumurilor, podurilor sau regularizarea albiei raului Dambovita nu vor putea fi realizate, multe dintre lucrari fiind reluate de doua sau trei ori, din cauza inundatiilor. ”La Iedera, podul de pe paraul Ruda a fost consolidat, iar viitura l-a luat in doua randuri. Am mai avut lucrari ce au fost distruse de alunecari de teren la Valeni Dambovita, Malu cu Flori sau Raul Alb, unde am facut regularizarea cursului apei, insa lucrarile au fost distruse, pe rand de doua valuri de inundatii”, a precizat presedintele CJ Dambovita, Gheorghe Ana.

In cazul in care lucrarile de regularizare a cursului Dambovitei nu vor fi facute, mai multe localitati vor fi puse in pericol in cazul unor noi inundatii. Administratia Nationala Apele Romane nu a facut, de mai bine de 20 de ani, in Dambovita, nici o lucrare de amenajare hidrotehnica. Pagubele produse de inundatiile din acest an, in Dambovita, s-au ridicat la peste 1.600 de miliarde de lei vechi.