Privatizările nereuşite făcute, în judeţul Dâmboviţa, în perioada 2000-2004 au dus la pierderea a 14.000 de locuri de muncă, a declarat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu. Acesta a dat ca exemplu privatizările Combinatului de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte, UPET Târgovişte, precum şi Scama din Moreni.
COS Târgovişte avea în 1990 peste 10.000 de salariaţi, numărul acestora a ajuns în anul 2000 la 5.700, iar acum combinatul mai are aproximativ 2.300 de angajaţi.
”În perioada 2000-2004 s-au făcut privatizări nereuşite în judeţul Dâmboviţa, în urma cărora judeţul nostru a pierdut 14.000 de locuri de muncă, Combinatul de Oţeluri Speciale, Petrom, UPET, Scama de la Moreni şi alte şi alte privatizări prost făcute, cu parteneri care nu au reuşit să ţină locurile de muncă. De aceea a fost o preocupare a noastră de a crea condiţii investitorilor să vină să creeze locuri de muncă efectuând cele două parcuri industriale de la Priboiu şi Moreni, parcuri industriale pe care le-am făcut cu finanţare europeană, iar în acest moment lucrează circa 1.100 de oameni în ambele parcuri”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Florin Popescu.
Acesta a subliniat că cea mai importantă investiţie făcută în judeţul Dâmboviţa în ultimii ani este Centrul de Încercări al Renault Tehnologie de la Titu.
Conform datelor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa, la nivel de judeţ, numărul şomerilor este de aproximativ 13.000. AGERPRES