Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, susţine că reorganizarea administrativ-teritorială trebuie decisă doar după consultarea cetăţenilor.

„În ciuda opoziţiei Instituţiei Prefectului, noi vom continua demersurile pentru susţinerea referendumului, Justiţia ne-a dat câştig de cauză în prima instanţă, iar consilierii judeţeni ne-au mandatat să continuăm procedurile legale”, a declarat sâmbătă preşedintele CJ Buzău.

Potrivit lui Mocanu, o reorganizare făcută de sus în jos „ar distruge ce s-a realizat în 40 de ani de împărţire administrativ-teritorială, ar însemna costuri enorme pentru buget, o depărtare a administraţiei de cetăţean şi o administraţie care nu va funcţiona”. Luni, 8 august, comisia coaliţiei de guvernământ se va întruni din nou pentru a analiza soluţiile privind reorganizarea administrativ-teritorială a României.

„Este un subiect pe care în continuare îl avem în dezbatere. (…) Pe 8 august, comisia din cadrul coaliţiei se va reîntâlni. Vor fi discutate propunerile miniştrilor din Cabinet, după care ne vor prezenta în conducerea partidului şi apoi vom prezenta public concluziile la care au ajuns”, declara, miercuri, deputatul democrat-liberal Sulfina Barbu. Potrivit acesteia, propunerea PDL de a se face reorganizarea administrativ – teritorială prin lege, astfel încât în 2012 alegerile locale să se desfăşoare pe noua reorganizare administrativă a României, nu a fost acceptată de partenerii de guvernare, în special de UDMR.

”Dar am convenit că facem primii paşi privind descentralizarea şi restructurarea serviciilor deconcentrate ale ministerelor, pe această structură a regiunilor de dezvoltare din România. Pe cele opt regiuni de dezvoltare”, a precizat deputatul PDL. AGERPRES