cancescu_aristotel_.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că se va adresa personal Curţii Constituţionale şi Avocatului Poporului din cauza sumelor foarte mici alocate prin bugetul de stat sănătăţii în judeţul Braşov.
„Articolul 34 din Constituţia României prevede clar că statul are obligaţia să asigure asistenţă medicală pentru toată populaţia ţării. Cu bugetul pe care îl vom primi şi care este cu 12% mai mic decât cel din acest an, nu se poate asigura sănătatea cetăţenilor în judeţul Braşov. Este un buget în bătaie de joc. Chestiunea nu este valabilă numai în Braşov, ci este valabilă pentru toată ţara. Nu urmăresc din această chestiune capital politic, dar vreau ca lucrurile să se rezolve”, a spus Căncescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov a mai afirmat că, în timp ce în ţările Uniunii Europene un cetăţean beneficiază, în medie, de 3600 de euro pentru sănătate, în România se alocă doar 230 de euro de persoană. Consiliul Judeţean Braşov administrează de la începutul lunii iulie cele mai mari spitale din municipiul Braşov, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul Clinic de Copii, Maternitatea, Spitalul de Neuropsihiatrie, Spitalul de Boli Infecţioase şi Spitalul de Pneumoftiziologie. AGERPRES