Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, s-a arătat nemulţumit de faptul că Guvernul a oprit finanţările pentru proiectele realizate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2 fix în perioada de vară, când este cel mai bun moment pentru execuţia unor astfel de lucrări.

El a precizat că judeţul Brăila mai are în lucru 51 astfel de proiecte, în diverse stadii de execuţie, pentru continuarea cărora este nevoie de 165 milioane lei.

Consiliul Judeţean şi primăriile din judeţul Brăila au semnat, în 2017, 99 de contracte finanţate prin pe PNDL 2, în valoare totală de 645 milioane lei, pe linie de reabilitări de drumuri, modernizări de străzi, amenajări pietonale, construcţii sau reabilitări de şcoli şi grădiniţe, înfiinţare cabinete medicale, construire de grupuri sanitare.

Din totalul celor 99 de proiecte acceptate de Ministerul Dezvoltării, au fost plătite şi realizate integral 48, iar în prezent mai sunt în lucru 51 de proiecte, în valoare totală de 165 milioane lei.

„Ministerul Dezvoltării are un contract semnat cu fiecare UAT şi e păcat ca investiţiile prin PNDL 2 să nu continue. E păcat că au sistat aceste lucrări exact în momentul în care constructorii puteau să le demareze. Fix în luna iunie, când timpul permite şi sunt condiţiile optime pentru ca aceste lucrări să continue, ei au sistat plăţile pentru acest program”, a declarat Francisk Chiriac.

Consiliul Judeţean Brăila a avut acceptate şase proiecte finanţate prin PNDL 2, dintre care în lucru au mai rămas două, respectiv modernizarea DJ 212A Brăila – Măraşu, realizat în proporţie de 80% cu un rest de plată de 5,5 milioane lei, şi reabilitarea DC 59 şi DJ 212A – Blasova, realizat doar în proporţie de 11%, cu un rest de plată de 5,6 milioane lei. AGERPRES