Preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Valentin Ivancea, s-a arătat nemulţumit de faptul că în municipiul reşedinţă este operaţional doar un singur centru de vaccinare împotriva COVID-19.

„Este inadmisibil ca într-un oraş ca Bacăul primăria să fie incapabilă să amenajeze centre de vaccinare, conform ordinului ministrului Sănătăţii, în condiţiile în care ordinul este emis de o lună, iar despre campania de vaccinare autorităţile centrale vorbesc de cel puţin două luni”, a scris, pe Facebook, Valentin Ivancea.

Preşedintele CJ Bacău a adăugat că personalul medical de la centrul de vaccinare al SJU a ajuns la epuizare. „Aici se vaccinează de 5 ori mai multe persoane decât fusese planificat la început, respectiv peste 300 de persoane zilnic, în 4 fluxuri de vaccinare/zi, în 2 schimburi, inclusiv în weekend, faţă de 65 persoane/zi, în etapa iniţială. Mai mult, pe 8 ianuarie, la centru s-au vaccinat aproape 460 de persoane, spitalul fiind sufocat de solicitări în acest moment! Totul – din cauza neorganizării centrelor de vaccinare în municipiul Bacău şi a modului dezastruos în care e gestionată campania de vaccinare la nivelul oraşului. Situaţia nu mai poate continua în acest fel”, a spus Ivancea.

Preşedintele CJ a anunţat că va cere imperativ, în şedinţa CJSU, urgentarea amenajării şi operaţionalizării centrelor de vaccinare din municipiul Bacău.

„Un singur centru de vaccinare, cel de la SJU, este vădit insuficient raportat la solicitări, iar personalul medical de aici e pe punctul să clacheze”, a arătat preşedintele CJ Bacău.

Valentin Ivancea a verificat, joi, şi stadiul lucrărilor privind extinderea UPU şi construirea heliportului, investiţie cu fonduri europene aflată în implementare la SJU Bacău.

Ivancea a fost bolnav de COVID-19, dar s-a vindecat, iar joi a revenit la serviciu după două săptămâni de convalescenţă. AGERPRES