Preşedintele CJ Bacău despre bugetul instituţiei: “Avem de împărţit austeritate”

Consilierii judeţeni băcăuani se reunesc, marţi, în şedinţă ordinară pentru a dezbate şi aproba Bugetul propriu al Consiliului Judeţean şi repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din unele venituri ale statului pentru acest an.

‘Ceea ce pot să spun este că, şi în acest an, avem de împărţit austeritate şi nu sume pentru dezvoltare’, a declarat Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău. Un alt proiect important de pe ordinea de zi vizează aprobarea contractării unei finanţări rambursabile interne în valoare de 60 de milioane de lei.

‘Suma este necesară în urma asocierii Consiliul Judeţean cu municipiul Moinesti pentru realizarea mai multor obiective la Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti, între care şi un heliport’, a precizat Maricica Coşa, vicepreşedinte al CJ Bacău. Totodată, în şedinţa de marţi, consilierii vor discuta proiecte de hotărâre privind aprobarea cotizaţiilor la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară şi la cea de Salubrizare.

De asemenea, agenda şedinţei Consiliului Judeţean mai include o serie de documente ce privesc fiscalitatea, între care aprobarea normelor de impozitare pentru persoanele fizice care realizează venituri comerciale, indexarea taxelor de închiriere a unor imobile aflate în domeniul public ori privat al judeţului Bacău, actualizarea redevenţelor anuale pentru cabinetele medicale. La aceeaşi şedinţă consilierii trebuie să aprobe şi ‘Programul de transport public judeţean de persoane, prin curse regulate valabil până în aprilie 2013’. AGERPRES