Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, social-democratul Ion Mînzînă, anunţă că în proiectul de buget pe anul 2021 au fost reduse la maximum cheltuielile de funcţionare.

„Judeţul Argeş are un buget (…) undeva la nivelul de 83 de milioane de euro. (…) Am redus atât cât s-a putut tot ceea ce înseamnă cheltuieli de funcţionare. În această categorie intră şi (…) salarizarea, salarizare care se face conform legii. Tot timpul mi-a fost dat să citesc că salariile sunt foarte mari în administraţie şi eu vă spun, dimpotrivă, salariile sunt foarte mici în mediul privat. (…) Am tăiat acolo unde s-a putut tăia”, a declarat Mînzînă, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că obligaţia administraţiei judeţene este să asigure cheltuielile de funcţionare a instituţiilor din subordine, dar şi administraţia centrală trebuie să-şi respecte obligaţiile legale în acest sens.

„Sumele alocate pentru DGASPC sunt în proporţie de 75%, sperăm ca Guvernul să-şi respecte obligaţia legală (…) pentru a aloca până la 90% din totalul sumelor. (…) Anul trecut ne-au alocat doar 45% din sumele alocate DGASPC”, a precizat preşedintele CJ Argeş.
Conform proiectului de buget, veniturile au scăzut comparativ cu anul trecut la secţiunea de funcţionare, dar au crescut la cea de dezvoltare.
„Totalul veniturilor judeţului Argeş pe anul 2021 se ridică la suma de 410 milioane de lei, care se împarte în două secţiuni, secţiunea de funcţionare şi secţiunea de dezvoltare. Veniturile secţiunii de funcţionare sunt în sumă de 275 de milioane aproximativ, iar cele de dezvoltare de 135 de milioane. Observăm faţă de anul trecut o scădere a veniturilor la secţiunea de funcţionare şi o creştere în secţiunea de dezvoltare”, a anunţat Carmen Mocanu, director executiv în cadrul CJ Argeş.

Proiectul de buget prevede cheltuieli mai mari decât veniturile cu peste 30 de milioane de lei, deficitul urmând să fie acoperit din excedentul bugetar pe anul 2020.

„Noi am propus suma de 441 de milioane de lei. Din diferenţa dintre venituri şi cheltuieli se creează un deficit. Acest deficit, conform Legii finanţelor publice, se acoperă întotdeauna din excedent. Acest excedent este de 30 de milioane de lei, pe care îl propunem pentru acoperirea tuturor obiectivelor de investiţii propuse în secţiunea de dezvoltare”, a explicat Carmen Mocanu. AGERPRES