Presedintele Camerei Deputatilor se opune hotararii municipalitatii favorabile lui Costanda

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, i-a solicitat, printr-o scrisoare, prefectului Capitalei, Catalin Deaconescu, sa conteste hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti prin care i s-a permis omului de afaceri Costica Costanda sa inceapa demersurile pentru obtinerea avizelor necesare ridicarii unor constructii in Parcul Bordei.
“Oamenii lui Videanu au votat fara retinere pentru distrugerea unuia dintre putinele spatii verzi de care se mai pot bucura cetatenii Capitalei. Este regretabil ca interesele financiare primeaza in fata nevoilor bucurestenilor care sunt sufocati de praf si noxe, in lipsa spatiilor verzi necesare unui mediu curat”, acuza liberalul Bogdan Olteanu, intr-un comunicat remis presei.

Consilierii municipali au aprobat pe 3 octombrie, cu unanimitate de voturi, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) din strada Turgheniev nr. 11-15 – proprietatea omului de afaceri Costica Costanda -, asa cum a cerut decizia Curtii de Apel din 21 iunie. Potrivit proiectului, Costica Costanda va putea construi pe o suprafata de 32% din cele 3,3 hectare din Parcul Bordei, urmand ca diferenta sa fie supusa unui schimb de terenuri cu terenul pe care functioneaza depoul RATB din spatele Palatului Victoria.

Imediat dupa votul consilierilor, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a declarat ca aprobarea PUZ “nu implica neaparat si constructia unui imobil in Parcul Bordei”. Consilierii municipali urmeaza sa voteze si un proiect de hotarare referitor la o conventie propusa de Costica Costanda municipalitatii prin care sa se stinga litigiul existent intre parti.