Presedintele Traian Basescu si-a exprimat speranta, pe 11 februarie, cu ocazia ceremoniei de depunere a juramantului de catre noul ministru al Administratiei si Internelor, Dan Nica, la Palatul Cotroceni, ca procesul de delegare a activitatilor catre administratia locala va deveni o realitate si nu va ramane o simpla fraza scrisa in programul Guvernului.

„Este nevoie ca procesul de crestere a autonomiei administratiilor locale sa fie accelerat si sa devina o realitate profunda, nu doar una facuta pe jumatate. Este nevoie ca in scoli, in spitale, in activitatea altor structuri descentralizate, administratia locala, beneficiarii serviciilor sa aiba un cuvant consistent de spus, ca de altfel si in ceea ce priveste administrarea politiilor locale”, a spus seful statului.

De asemenea, seful statului si-a exprimat speranta ca, odata cu desemnarea lui Nica, se va produce o intrare foarte rapida in exigentele functiei si atributiilor MAI, insistand asupra aspectelor legate de ordine publica si siguranta cetateanului. Basescu a apreciat ca desemnarea ministrului Administratiei si Internelor si a vicepremierului reprezinta un moment important si a adaugat ca din acest motiv, nu va ezita sa spuna cateva lucruri, dar a precizat ca acestea nu sunt decat ”expresia publica a unor puncte de vedere” ale presedintelui Romaniei.

„Dupa cum vedeti, in toate analizele sociologice, sunt considerat principalul responsabil pentru formarea acestei aliante de guvernare, ceea ce nu este adevarat. Principalii responsabili sunteti dumneavoastra, presedintii celor doua partide”, a spus Basescu.