Presedintele Basescu propune un senator PSD la sefia SRI

Senatorul PSD George Maior si consilierul prezidential Claudiu Saftoiu au fost propusi in functia de directori ai SRI, respectiv SIE de catre presedintele Traian Basescu.
Presedintele a transmis presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului propunerile pentru functia de director al Serviciului Roman de Informatii si al Serviciului de Informatii Externe.

Basescu a dorit ca postul de director al SRI sa revina unui reprezentant al opozitiei. “In acest sens, dupa consultari cu principalul partid de opozitie, PSD, si pe baza propunerii acestui partid, presedintele l-a nominalizat in functia de director SRI pe domnul George Cristian Maior”, precizeaza Presedintia.

In functia de director al SIE, presedintele l-a propus pe consilierul prezidential Claudiu Saftoiu, se mai arata in comunicat.

Senatorul PSD George Cristian Maior, nascut la 16 noiembrie 1967, la Cluj Napoca, este presedinte al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala si membru in Comisia pentru drepturile omului, culte si minoritati din Senat. Este absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii Babes-Boyai, promotia 1991. Maior detine un doctorat in drept cu tema “National si european in jurisprudenta Curtii Europene de la Strasbourg” si un “Master of Arts” in Drept International si Comparat. De asemenea, are o specializare la Colegiul National de Aparare din Bucuresti. El a fost diplomat in cadrul Ministerului Afacerilor Externe incepand cu anul 1992, insarcinat cu afaceri a.i. pe langa Ambasada Romaniei din Irlanda, intre 1997 si 1999, secretar de stat si sef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantica si Politica de Aparare, la Ministerul Apararii Nationale, in decembrie 2000.

Claudiu Saftoiu, consilier prezidential pe probleme de politica interna, s-a nascut la 11 octombrie 1968 la Focsani, judetul Vrancea, si a fost consilier politic pentru Traian Basescu in campaniile pentru alegerile locale din 2000 si 2004, pentru Primaria Bucuresti. Este licentiat, din 1994, al sectiei Romana