Preşedintele Asociaţiei Oraşelor din România (AOR), Adrian Teban, a afirmat la Sibiu, la Sesiunea solemnă a Adunării generale a Consiliului Autorităţilor Locale din România şi Republica Moldova (CALRRM), că, în toate sesiunile parlamentare la care a participat, ca preşedinte al Delegaţiei României în Comitetul European al Regiunilor, a susţinut apropierea ţării vecine de structurile europene.

„În calitatea mea de preşedinte al AOR şi, temporar, şi preşedinte al Delegaţiei României, la toate sesiunile parlamentare pe care le-am avut la Comitetul European al Regiunilor, am susţinut demersul colegilor din Republica Moldova pentru a se apropia de structurile europene. Dincolo de aceste şedinţe solemne, cea mai importantă sarcină a noastră, a tuturor, este de a face această colaborare cât mai posibilă, pentru că, să zicem, că aici, în sală, majoritatea este de acord, cred că sunteţi cu toţii convinşi că, în afară, mai sunt şi oameni care mai au anumite semne de întrebare (…) La nivel european se vorbeşte acum de o Europă mai aproape de cetăţeni, ori demersul nostru de astăzi este tot un asemenea demers, pornit de jos în sus, adică dacă noi simţim că este nevoie de această colaborare dintre structurile locale din România şi din Republica Moldova, lucrul acesta sigur va fi bine perceput (…), să fim cât mai aproape de cetăţenii pe care îi reprezentăm”, a declarat preşedintele AOR.

Adrian Teban a amintit că AOR a început cu ceva timp în urmă colaborarea cu Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova (CALM), fiind organizate sesiuni comune, Consilii directoare, fie în România, fie în Moldova.

„Cred că aceste colaborări, şi la nivel administrativ, la nivel cultural, la nivel sportiv, prin înfrăţiri, ne pot ajuta să facem această apropiere faţă de structurile europene mai posibilă şi să putem colabora cât mai bine”, a mai menţionat reprezentantul AOR.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), Emil Drăghici, a făcut referire la „misiunea” de „a aduce mai aproape colegii din Republica Moldova de organismele europene”. „E un lucru pe care l-am făcut cât am putut. Şi, în acest context, ne obligăm de aici să o facem”, a spus acesta. AGERPRES