tutuianu_adrian1.jpgConsilierii judeţeni din Dâmboviţa ai PNL şi PDL nu s-au prezentat luni la şedinţa de consiliu, astfel cvorumul nu a fost îndeplinit, iar preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu, a anunţat că este dispus să meargă până la dizolvarea consiliului. El s-a arătat nemulţumit de situaţie, susţinând că la şedinţă erau mai multe puncte de interes pentru cetăţenii din judeţ, o rectificare bugetară prin care urmau să se acorde bani conform unor hotărâri judecătoreşti profesorilor din învăţământul special, aprobarea unei note de fundamentare pentru achiziţia de aparatură medicală pentru Spitalul Judeţean Târgovişte, în total pe ordinea de zi fiind 20 de puncte.

„Sunt prezenţi 16 consilieri, am avea nevoie de încă doi pentru cvorum. Avem o dovadă foarte limpede a faptului că modificarea Legii aleşilor locali şi instituirea unui termen de 45 de zile în cadrul căruia să clarificăm aparteneţa politică apare ca un act normativ absolut necesar şi am să fac referire aici, în primul rând, la faptul că USL în judeţul Dâmboviţa a câştigat 18 mandate în consiliul judeţean. Cetăţenii au avut grijă să fim suficienţi încât să putem conduce judeţul pentru o perioadă de patru ani. Ceea ce fac, în primul rând cei din PNL, este o trădare a celor care au votat în 2012 pentru o anumită formulă politică şi pentru stabilitate la nivelul consiliul judeţean”, a afirmat Adrian Ţuţuianu.

Preşedintele CJ Dâmboviţa a convocat o altă şedinţă ordinară sâmbătă, de la ora 8.00, şi a precizat că va mai convoca încă una, dacă nu se vor prezenta consilierii PNL şi PDL. ”Sunt dispus să merg până la dizolvarea consiliului judeţean”, a spus Adrian Ţuţuianu.

„Consilierii Alianţei Creştin Liberale nu au participat astăzi, 1 septembrie, la şedinţa Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în semn de protest faţă de modul discreţionar în care au fost repartizate fondurile publice. Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a copiat modelul şefului său politic, baronul Liviu Dragnea, împărţind banii contribuabilului în funcţie de interese de partid, şi nu în conformitate cu priorităţile de dezvoltare ale judeţului, măcinat de şomaj şi lipsă de investiţii”, se arată într-un comunicat al ACL Dâmboviţa.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa are 34 de membri, 12 de la PSD, 14 PDL, cinci PNL şi trei PPDD, iar preşedinte este social-democratul Adrian Ţuţuianu. AGERPRES