Premiu de 30.000 euro pentru proiectul hipodromului ploiestean

Peste 30 de tineri arhitecti si studenti la arhitectura au fost prezenti vineri la Teatrul “Toma Caragiu” din Ploiesti, pentru a se informa in legatura cu datele tehnice necesare proiectului de refacere a hipodromului ploiestean, premiul pus in joc pentru proiectul castigator fiind de 30.000 de euro.

Prezent la intalnire, primarul municipiului Ploiesti, Andrei Volosevici, le-a transmis tinerilor arhitecti ca important nu este doar premiul pus in joc, ci si faptul ca viitorul castigator va intra in istoria orasului, fiind cel care va reusi sa refaca proiectul cladirii Hipodromului Ploiesti, dupa schite care dateaza din 1960, cand a fost construit, dupa copia Hipodromului din Paris.

Premiul de 30.000 de euro pentru concursul de proiecte de arhitectura destinat studentilor si tinerilor arhitecti provine atat din bugetul municipalitatii, cat si din fondurile crescatorilor de cai. Proiectele care vor intra in concurs vor fi depuse pana la data de 5 martie. Primarul Andrei Volosevici a avut mai multe discutii si cu crescatorii de cai, pentru a putea fi reluate cursele de trap pe hipodromul ploiestean, din luna martie.

Hipodromul ploiestean a fost reabilitat partial de firma italiana SC Ippodromi & Citta, care a castigat in anul 2005 licitatia pentru concesionarea acestuia si se obliga, prin contract, sa faca aici o serie de investitii si de dotari. Alesii locali au constatat insa faptul ca italienii nu si-au respectat angajamentele, intrucat lucrarile de modernizare prevazute in contract nu au fost finalizate si astfel municipalitatea a deschis, in 2007, o actiune in instanta pentru recuperarea penalitatilor in valoare totala de 553.602 euro, iar in anul 2008, pentru revenirea obiectivului in patrimoniul municipalitatii. Dupa un proces care a durat doi ani, in luna decembrie a anului trecut, hipodromul a reintrat in administrarea Primariei Ploiesti. AGERPRES