Premierul Ungureanu a avut întîlniri separate cu prefectul şi cu preşedintele CJ Teleorman

ungureanu_razvan.jpgPremierul Mihai Răzvan Ungureanu a avut, joi, la Alexandria, întâlniri separate cu prefectul Teodor Niţulescu şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, după ce social-democratul a refuzat să participe la ceea ce a numit “o întâlnire a PDL”. După ieşirea de la discuţiile cu prefectul Niţulescu, primul ministru a acceptat invitaţia lui Liviu Dragnea şi a avut o întrevedere separată cu acesta, la care a asistat doar ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca.

După întâlnirea care a durat aproape o jumătate de oră, Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că discuţiile au fost utile şi că Guvernul “va purta o corespondenţă” cu autorităţile locale pentru a cunoaşte care sunt necesităţile în teritoriu.

“Deocamdată să vedem care este fotografia şi apoi drămuim ceea ce avem”, a spus premierul.

La rândul său, preşedintele CJ Teleorman şi-a exprimat aprecierea pentru faptul că primul ministru a acceptat invitaţia pe care i-a adresat-o.

“Este un gest firesc al primului ministru să vină la reprezentantul autorităţilor locale. Este vorba de funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, o funcţie aleasă. Mi s-a părut firesc să-i fac invitaţia să vină la birou, pentru a respecta totuşi cetăţenii”, a spus Dragnea. El a precizat că i-a cerut primului ministru ca înainte de repartizarea de fonduri către administraţiile publice locale să fie consultate structurile asociative ale comunelor, oraşelor sau consiliilor judeţene.

“Din calitatea mea de preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene, am solicitat să se ceară administraţiilor judeţene informaţii corecte despre necesarul de surse financiare”, a afirmat Liviu Dragnea, care a adăugat că astfel la repartizarea unor fonduri de către Guvern se vor putea folosi “doar informaţii reale” şi nu “informaţii politizate”. AGERPRES