Primul ministru Calin Popescu-Tariceanu a pus, pe 21 noiembrie, impreuna cu primarul Bacaului, Romeo Stavarache, piatra de temelie a viitorului Spital Municipal Bacau, solicitand ca termenul de executie a spitalului sa fie redus de la doi ani la cel putin un an si sase luni.
„Din anii ’90 nu s-a mai demarat constructia niciunui spital nou in Romania. Este o realitate trista, pentru ca este o infrastructura cu totul si cu totul depasita”, a declarat premierul Tariceanu. Acesta a aratat ca modernizarea infrastructurii din sanatate a fost de la bun inceput un obiectiv al Guvernului, iar spitalul din Bacau este primul din programul de construire a 20 de spitale judetene.

Tariceanu a mai aratat ca Bacaul era singura capitala de judet care nu detinea un spital municipal. Seful Executivului a spus ca este multumit de proiectul spitalului, dar a cerut ca termenul de executie de doi ani sa fie redus la un an si jumatate sau chiar la un an si trei luni, tinand cont de posibilitatile tehnologiilor moderne. Tariceanu a promis toata sustinerea Guvernului in acest sens. Spitalul Municipal Bacau va costa 1,25 miliarde lei, inclusiv dotarea cu echipamente de ultima generatie, si va putea ingriji aproximativ 400 de pacienti. Spitalul va avea sase sali de operatie.