Premierul Tariceanu participa la reuniunea sefilor de guvern din Europa de Sud-Est

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a sosit in dupa-amiaza zilei de 2 august la Salzburg, Austria, unde participa, timp de doua zile, la reuniunea sefilor de guvern din Europa de Sud-Est.
Scopul reuniunii este stimularea cooperarii intre statele din fosta Iugoslavie, cu sprijinul Austriei, Romaniei si Bulgariei, tari interesate in refacerea coeziunii regionale. Primul-ministru roman a declarat ca la reuniunea de la Salzburg vor fi identificate problemele concrete cu care se confrunta Macedonia, Albania, Serbia, Bosnia-Hertegovina, Muntenegru si Croatia si vor fi oferite solutii. Participantii vor dezbate posibilitatea crearii unui acord unic de liber schimb, care se apreciaza ca va avea efect benefic asupra intregii regiuni.

Seful Executivului de la Bucuresti participa totodata la o masa rotunda in cadrul careia vor fi abordate aspecte privind liberalizarea comertului in regiune, investitiile si piata muncii, in perspectiva presedintiei austriece a UE, din 2006. “Reuniunea va constitui un prilej extrem de bun pentru a stabili acea relatie directa intre lideri, extrem de necesara in construirea unui dialog bilateral eficient. Intalnirea va fi foarte utila, pentru ca vor fi prezentate prioritatile presedintiei austriece a Uniunii Europene”, a subliniat Calin Popescu-Tariceanu.

Din delegatia oficiala romana prezenta la reuniunea de la Salzburg face parte si ministrul Afacerilor Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, care sustine o conferinte cu tema “Perspectiva europeana a Balcanilor de Vest”, in cadrul Simpozionului anual al Institutului de Politica si Istorie Europeana “Herbert Batliner”.