Premierul Tariceanu le-a cerut autoritatilor locale mobilizare ”ca la razboi” pentru a nu pierde banii europeni pentru agricultura

Premierul Calin Popescu-Tariceanu le-a cerut reprezentantilor din teritoriu ai Directiilor Agricole Judetene, ai Oficiului de Cadastru si ai APIA, ca timp de o luna, sa se mobilizeze “ca la razboi”, astfel incat Romania sa nu piarda banii europeni pentru agricultura.
“Mai avem o luna de eforturi in care va cer un lucru: nu exista sambata, nu exista duminica. Nu o sa moara nimeni ca o sa lucrati o luna 14 ore pe zi”, le-a spus Tariceanu reprezentantilor din Iasi ai celor trei institutii. El a aratat ca “in situatii exceptionale este nevoie de masuri exceptionale” si le-a cerut acestora sa fie “la treaba permanent”, amenintandu-i ca va trimite controale si, daca va fi nevoie, va aplica chiar metoda sanctiunilor.

“O parte din responsabilitate este la APIA in Bucuresti, dar o parte este in judet. Vreau ca in fiecare judet fortele care sunt disponibile sa iasa in teren”, a mai spus Tariceanu, adaugand ca nu conteaza daca vremea va fi urata, pentru ca se poate lucra si in conditii de frig si de ploaie. De asemenea, primul-ministru i-a atras atentia prefectului ca are o responsabilitate directa fata de aceasta problema, deoarece este reprezentantul Guvernului in teritoriu si i-a cerut sa il informeze in legatura cu problemele care pot aparea.

“Sigur ca nu e firesc ca primul-ministru sa se ocupe de verificarea parcelelor, dar acum imi aloc mai mult timp decat este normal pentru o problema care trebuia sa fie rezolvata de agentie”, a adaugat seful executivului.