Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a solicitat sefului Cancelariei, Dorin Marian, sa faca o analiza a salariilor, sporurilor si primelor incasate in agentiile aflate in coordonarea Guvernului.

Nota respectiva urmeaza sa fie prezentata primului-ministru in sedinta de Guvern de pe 14 octombrie, mentioneaza comunicatul Guvernului.

Pe de alta parte, in privinta sumelor vehiculate, presupuse a fi castigate de conducerea unor agentii aflate in coordonarea Guvernului, cum este de exemplu Autoritatea Nationala de Reglementare Energetica (ANRE), comunicatul mentionat subliniaza ca pe 10 octombrie s-a publicat o lista in care prezinta veniturile castigate de directori, conform fisei fiscale. „Din acestea reiese ca sumele vehiculate de presa nu corespund realitatii”, se arata in comunicatul citat.

De asemenea, Purtatorul de Cuvant al Guvernului, Camelia Spataru, precizeaza ca, in acest context, este de neinteles vehicularea in continuare a unor sume fara a tine cont de datele prezentate oficial. Singura explicatie ar fi ori lipsa de informare, ori o campanie de denigrare a acestor institutii, a afirmat Camelia Spataru, potrivit comunicatului mentionat.