Premierul Ludovic Orban, alături de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a inaugurat, pe 20 noiembrie, centura municipiului Rădăuţi din judeţul Suceava, o investiţie finanţată din bugetul Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Primul-ministru a apreciat că lucrările de finalizare a variantei ocolitoare a Rădăuţiului au fost finalizate cu nouă luni mai devreme decât termenul iniţial prevăzut în contractul încheiat cu constructorul.

Iată că un constructor român are capacitatea să finalizeze o lucrare într-un termen mai scurt cu nouă luni faţă de prevederile contractuale. Felicit constructorul pentru mobilizare, pentru seriozitate şi mai ales pentru faptul că s-a ţinut de cuvânt în discuţiile pe care le-am avut când am fost în vizită în iunie să vedem stadiul lucrărilor. Rădăuţiul şi localităţile din jurul Rădăuţiului au o centură extrem de utilă, care scoate traficul greu şi traficul de tranzit din Rădăuţi şi dă în acelaşi timp perspective de dezvoltare„, a afirmat Orban.

Cele patru tronsoane ale centurii Rădăuţiului însumează 16,57 kilometri. Lucrarea a început în iunie 2018, pentru care au fost alocaţi 100.776.226 lei (fără TVA).

Pe de altă parte, premierul a subliniat că Guvernul este „determinat” să construiască autostrada A7 care leagă Bucureştiul de Ucraina, prin Punctul de Trecere a Frontierei de la Siret (Suceava).

Noi suntem extrem de determinaţi să realizăm proiectul A7, practic să asigurăm legătura de la Bucureşti cu ieşirea din ţară la Siret, cu cele şase de autostradă sau drum expres, în funcţie de cum vor stabili firmele care realizează studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pe baza indicilor de trafic„, a mai adăugat şeful Guvernului. AGERPRES