Premierul Emil Boc a anunţat duminică, în cadrul videoconferinţei cu prefecţii, că 20 de spitale, din totalul de 373, au rămas pentru a fi preluate la nivelul a 10 judeţe şi le-a solicitat reprezentanţilor Guvernului în teritoriu să se implice în acest proces, alături de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

„Până în 30 iulie, 353 spitale au fost preluate de autorităţile locale. Au mai rămas de preluat 20 unităţi sanitare din 10 judeţe: Vrancea, Timiş, Arad, Buzău, Vâlcea, Călăraşi, Caraş, Argeş, Olt, Vaslui. Implicaţi-vă direct în acest demers, împreună cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii”, le-a spus Boc prefecţilor.

El a reamintit că unităţile sanitare vor fi predate fără datorii, iar ministrul nu va mai numi directorul, ci consiliile locale sau judeţene care vor putea fi trase la răspundere pentru proasta funcţionare a spitalelor. „Acum comunităţile vor putea decide: unele spitale vor putea fi transformate în centre pentru bătrâni, în funcţie de nevoile localităţii. Acolo va fi decizia”, a mai spus Boc. AGERPRES