Premierul Calin Popescu-Tariceanu se afla intr-o vizita oficiala in Germania, la invitatia omologului sau, Gerhard Schroeder.
Primul-ministru va avea intrevederi si cu presedintele Uniunii Crestin Democrate (CDU) si al fractiunii CDU/CSU din Bundestag, Angela Merkel, precum si cu membri ai factiunii liberale din parlamentul german. Discutiile cu cancelarul Gerhard Schroeder si cu alti lideri politici germani se vor axa pe agenda europeana si pe progresele inregistrate de Romania in procesul de aderare.

„Avem vointa politica sa ne ducem la capat angajamentele asumate in negocierile de aderare”, este mesajul pe care premierul il va transmite omologului sau german. Tariceanu va prezenta principalele masuri pe care Guvernul de la Bucuresti le-a adoptat in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei, reforma sistemului judiciar, asigurarea unui mediu economic stabil, subliniind determinarea Romaniei de a deveni parte a UE.

„Voi prezenta dorinta Romaniei de a participa la constructia europeana si la toate politicile europene, de a fi parteneri credibili si de a aduce valoare adaugata proiectului european”, a spus primul-ministru. Cooperarea economica va fi un alt subiect abordat in cadrul discutiilor dintre cei doi inalti demnitari. Germania este, in prezent, al doilea partener comercial al Romaniei si al patrulea investitor strain.

Cu prilejul vizitei in Germania, premierul Calin Popescu-Tariceanu va sustine o alocutiune cu tema „Romania si provocarile momentului aderarii la Uniunea Europeana” in cadrul unei manifestari organizate de Fundatia Friedrich Naumann, Reprezentanta landului Hessen si Ambasada Romaniei la Berlin.