Premierul Boc a sancţionat un inspector guvernamental pentru abateri săvârşite ca prefect numit de guvernul Tăriceanu

Nicolae Jecu, fostul prefect de Ilfov din vremea guvernului condus de Călin Popescu Tăriceanu, a fost sancţionat cu mustrare scrisă, pentru presupuse abateri săvârşite în acea funcţie, conform unei decizii a actualului premier, democrat-liberalul Emil Boc.

Decizia de sancţionare a lui Jecu – în prezent, inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului – a fost emisă de Boc pentru “neglijenţă repetată în aplicarea prevederilor legale referitoare la îndatoririle specifice funcţiei de prefect al judeţului Ilfov şi preşedinte al Comisiei judeţene Ilfov pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri”.

Documentul emis de premier este datat 17 ianuarie 2011, după ce Comisia de disciplină pentru înalţii funcţionari publici a întocmit un raport la o sesizare din februarie 2009, privitoare la Jecu. Raportul Comisiei de disciplină, votat în unanimitate, a fost înregistrat în 29 decembrie 2010. Decizia premierului Boc, publicată marţi în Monitorul Oficial, poate fi atacată în instanţă. AGERPRES