boc_emil_2009.jpgInspectorii guvernamentali vor fi platiti de SGG, in baza unui pontaj si a unui raport bilunar de urmarire a indicatorilor punctuali ai activitatii pe care acestia o desfasoara in teritoriu, potrivit unor decizii ale premierului Emil Boc, publicate in Monitorul Oficial, in care se stabilesc atributiile fostilor prefecti si subprefecti.

Potrivit deciziei premierului, evaluarea anuala se realizeaza, in conditiile legii, pe baza raportarilor realizate in urma activitatii desfasurate.

Primul-ministru a stabilit, prin decizii, in ultima sedinta de Guvern, atributiile ce revin unui numar de 12 inspectori guvernamentali, dupa ce in luna martie a dat decizii, in acelasi sens, pentru 30 de fosti prefecti sau subprefecti. Astfel, ultimele decizii, publicate miercuri in Monitorul Oficial, stabilesc judetele unde inspectorii isi vor desfasura activitatea si ministerele in a caror sfera de competenta se incadreaza activitatea lor. Fisele de descriere a atributiilor si responsabilitatilor, precum si a modului de raportare a activitatii desfasurate vor fi stabilite prin ordine emise de ministrii de resort, potrivit premierului. Seful Executivului a stabilit, astfel, atributii pentru fosti prefecti si subprefecti, dandu-le in competenta alte judete decat zona in care au detinut functiile respective.

De exemplu, fostul prefect de Hunedoara, Dan Aurel Pricajan, numit de premierul Emil Boc inspector guvernamental, este desemnat sa indeplineasca, in judetul Buzau, atributii ce intra in sfera de competenta a Ministerului Administratiei si Internelor. Fostul subprefect de Arges, Gheorghe Rizescu, va indeplini, in calitate de inspector guvernamental, atributii in judetul Hunedoara ce intra in sfera de competenta a aceluiasi minister. Si atributiile fostului prefect de Bihor, Sarb Gheorghe, au fost trasate, acesta urmand sa raspunda de judetul Neamt, activand tot in sfera MAI. Totodata, fostul subprefect de Gorj, Sorin Gabriel Arjoca, va indeplini in judetul Braila atributii ce intra tot in sfera de competenta a MAI.

Au mai fost stabilite atributii in sfera de competenta a acestui minister pentru Stefan Gati, in Vrancea, pentru Deszi Attila, in Covasna, pentru Lilian Ostropel, in Salaj, pentru Lazin Octavian Ioan Gheorghe, in Vrancea, pentru Anuta Handolescu, in Tulcea, pentru Marossy Zoltan Gheorghe, in Harghita, si pentru Mircea Fudulaiche, in Bistrita-Nasaud. De asemenea, fostul secretar general de la ANAF, Nicu Marcu, a fost desemnat, in calitate de inspector guvernamental, sa indeplineasca atributii ce intra in sfera de competenta a Ministerului Agriculturii. Premierul Emi Boc a numit inspectori guvernamentali fosti prefecti si subprefecti prin aplicarea principiului mobilitatii.