ponta_2012.jpgPremierul Victor Ponta a cerut, sâmbătă, autorităţilor competente, ca în perioada următoare să demareze o verificare „la maximum prevăzut de lege” asupra condiţiilor în care funcţionează cluburile de pe întreg teritoriul ţării.

„Sigur, întotdeauna este bine să facem înainte lucrurile, dar cu atât mai mult în perioada imediat următoare tot ceea ce ţine de o verificare la maximum prevăzut de lege a îndeplinirii tuturor condiţiilor a localurilor de acest gen. Trebuie să o facem ca să evităm pe viitor asemenea tragedii. După stabilirea responsabilităţilor penale, noi trebuie să o luăm din nou cu verificarea la fiecare loc în parte. Dacă în Bucureşti este aşa, îmi închipui ce o fi în ţară în alte unde cu atât mai puţin există un control riguros”, a declarat prim-ministrul în cadrul şedinţei extraordinare de Guvern în care s-a decretat doliu naţional pentru trei zile pe întreg teritoriul României.

Ponta a cerut punctual ministrului de Interne Gabriel Oprea şi secretarului de stat din cadrul MAI Raed Arafat să prezinte un plan de verificare a tuturor localurilor şi barurilor din ţară de genul celui în care s-a produs tragedia. „Vreau să vă rog pe domnul ministru şi pe dumneavoastră să veniţi rapid săptămâna viitoare cu un plan de verificare în toată ţara. Eu cred că nu e un caz izolat, cred că sunt o mulţime de asemenea localuri, baruri pe care, dacă le verificăm… Ştiu că Primăria le autorizează, dar eu vreau să verificaţi dumneavoastră, că, la nevoie, noi suntem cei care intervenim, nu Primăria. Şi vreau să veniţi săptămâna viitoare, ministerul de Interne, exact cu planul cu fiecare asemenea loc în care se întâlnesc oameni şi există aceste situaţii”, a declarat premierul.

Ponta a adăugat că „este cumplit să laşi copilul să meargă seara într-un club şi după aceea te duci să-l cauţi la spital sau la morgă”. „Vreau doar să spun: Dumnezeu să-i odihnească! şi să facem tot ce ţine de noi ca să le arătăm respect victimelor şi familiilor acestora”, a adăugat premierul.
Decizia Executivului privind declararea doliului naţional vine după tragedia petrecută vineri seară în Bucureşti, când 27 de persoane au decedat după un incendiu izbucnit în clubul Colectiv. AGERPRES