flutur_catalin_.jpgConcertul organizat de municipalitatea botoşăneană în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Oraşului va marca o premieră pentru botoşăneni. Aşa cum a promis primarul Cătălin Flutur încă de la preluarea celui de-al doilea mandat, pentru manifestările dedicate tinerilor vor fi aduse la Botoşani şi nume din muzica internaţională.

Astfel, chiar începând cu ediţia din acest an a Zilelor Oraşului, la Botoşani va concerta trupa europeană a anilor ’80-‘90 Bad Boys Blue. Cunoscutele refrene ale formaţiei care au făcut ravagii în anii ’80-‘90 precum „You are women”, „Lady in black” sau „I like Chopin” se vor auzi la Botoşani pe scena amenajată pentru spectacolele din acest an.

Pe lângă această trupă internaţională, municipalitatea a mai bătut palma cu Direcţia 5 şi Zdop şi Zdup pentru concertele care vor avea loc în perioada 22-25 aprilie. În ciuda faptului că la Botoşani va concerta pentru prima dată o trupă internaţională, municipalitatea nu va cheltui nici un ban din bugetul local pentru că totul se va face cu sprijinul sponsorilor locali. „Nu vom cheltui niciun leu. Totul se face printr-un contract de sponsorizare, probabil, contribuţia noastră va consta într-o mică sumă pentru Bad Boys Blue, dar şi acolo va trebui să căutăm noi o sponsorizare. Noi am contractat totul cu Tuborg, care ne oferă partea de scenă, sunet, lumini şi trupele autohtone. Trupa internaţională o plătim noi, dar din sponsorizări”, a declarat viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

Pe lîngă concertul dedicat tinerilor, vor mai fi organizate la Botoşani cu prilejul Zilelor Oraşului şi alte manifestări cum ar fi expoziţii, piese de teatru, manifestări sportive, simpozioane, dar şi tradiţionalul tîrg al meşteşugarilor care se va desfăşura pe pietonalul Unirii. De asemenea, un punct de interes îl va constitui slujba religioasă oficiată cu prilejul Zilei de Sfântul Gheorghe care este patronul spiritual al oraşului.