Institutia Prefectului si Consiliul Judetean Gorj organizeaza, incepand de pe 22 august, intalniri cu primarii si directorii unitatilor de invatamant din toate localitatile in vederea accelerarii pregatirii anului scolar 2007-2008.
Subprefectul judetului Gorj, Constantin Dumitrescu, a declarat ca asemenea intalniri vor avea loc pana la sfarsitul acestei saptamani, in centrele Motru, Matasari, Targu-Jiu, Rovinari si Targu-Carbunesti. Tema dezbaterilor o constituie urgentarea lucrarilor de reabilitare aflate in curs de desfasurare in cele 831 de locatii, respectiv scoli, gradinite, camine, internate, ateliere, sali de sport, alte obiective, precum si situatia autorizarii sanitare de functionare a acestora in noul an de invatamant.

Potrivit sursei citate, de lunea viitoare, in toate unitatile de invatamant din judet se vor deplasa echipe de control formate din reprezentanti ai Institutiei Prefectului, Consiliului Judetean, Autoritatii de Sanatate Publica si Inspectoratului Scolar Judetean, care vor verifica stadiul pregatirilor pentru inceperea noului an de invatamant 2007-2008 si vor sprijini autoritatile locale in finalizarea acestora.