Prefectura Sibiu a solicitat Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei carantinarea pentru oraşul Cisnădie, începând de vineri, pentru următoarele două săptămâni.

„Astăzi a avut loc o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu. Ţinând cont de evoluţia situaţiei epidemiologice înregistrată în oraşul Cisnădie şi având în vedere analiza de risc efectuată de Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, cu respectarea prevederilor art. 12 din Legea 136/2020 s-au aprobat Hotărârea nr. 35 privind solicitarea către Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de emitere a Ordinului Comandantului Acţiunii pentru instituirea măsurii de carantină zonală pentru oraşul Cisnădie, începând cu data de 2 aprilie, ora 00,00, pentru o perioadă de 14 zile. Precizăm faptul că măsura se aplică doar pentru oraşul Cisnădie, nu şi pentru satul Cisnădioara”, se precizează în comunicatul de presă.

Potrivit Prefecturii, „circulaţia şi staţionarea în spaţiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator”. AGERPRES