Prefectura Neamţ pregăteşte documentele pentru recursul procesului privind hotarul cu judeţul Harghita

Prefectul George Lazăr a organizat o întâlnire cu reprezentanţii mai multor instituţii pentru a pregăti documentaţia necesară recursului formulat de Prefectura Neamţ împotriva sentinţei Tribunalului Prahova, privind graniţa dintre judeţele Neamţ şi Harghita.

Prin sentinţa din 12 iunie 2019, Tribunalul Prahova a anulat procesul verbal emis în anul 1998, având ca obiect stabilirea traseului hotarului administrativ, şi a fost stabilită o nouă linie de hotar prin care judeţul Neamţ pierde o suprafaţă importantă situată pe teritoriul comunei Bicaz Chei.  Prefectura a formulat recurs împotriva acestei sentinţe, iar cauza are termen de soluţionare pe 19 februarie 2020.  La întâlnirea organizată de prefectul George Lazăr a fost analizat stadiul procesual, modul în care au fost soluţionate de către Tribunalul Prahova atât excepţiile procedurale, cât şi fondul cauzei şi înscrisurile depuse la dosar în scopul asigurării reprezentării juridice pentru justa soluţionare a litigiului şi stabilirea situaţiei de legalitate, se arată într-un comunicat de presă remis de Prefectura Neamţ.

“S-a stabilit ca toate instituţiile şi autorităţile sus menţionate să delege câte un reprezentant care să fie prezent la toate termenele de judecată ce vor fi acordate în această cauză, dată fiind complexitatea litigiului. De asemenea, au fost discutate înscrisurile depuse la dosarul cauzei, inclusiv cele privind excepţiile procedurale invocate de fiecare parte. Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Neamţ va întocmi o notă, însoţită de documente relevante, din care să rezulte situaţia reală din teren”, se menţionează.

La întâlnire au participat reprezentanţii Primăriei comunei Bicaz Chei, ai Consiliului Judeţean Neamţ, ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Neamţ, precum şi ai Asociaţiei Drepturilor Omului şi Solidarităţii Sociale Neamţ. AGERPRES