Prefectura Neamţ este invitat special la “EPSA 2011”

Prefectura Neamţ este singura instituţie de profil din ţară care a primit statutul de invitat special al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici şi al Institutului European de Administraţie Publică din Olanda, în cadrul evenimentului public de informare “EPSA 2011”.

Potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES de Prefectură, în cadrul evenimentului programat pe 17 februarie, prefectul Mihai Archip va prezenta un model de bune practici din cadrul proiectului câştigător EPSA 2009 – “Prezent în şcoală, absent în penitenciar”.

“Proiectul Prefecturii şi al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, care s-a dovedit a fi un succes de remarcat, reuneşte, în parteneriat, 16 instituţii publice şi organizaţii neguvernamentale din judeţul Neamţ. Dorim să transmitem un mesaj către toate instituţiile şi autorităţile publice despre importanţa acestei competiţii şi să încurajăm participarea cât mai numeroasă din rândul acestora, astfel încât proiectele de succes din România să devină vizibile şi la nivel european, pentru a putea fi urmate de alte administraţii publice”, afirmă, în comunicatul de presă, prefectul Mihai Archip.


Institutul European de Administraţie Publică a lansat oficial cea de a treia ediţie a competiţiei pentru câştigarea Premiului pentru Sectorul Public European – EPSA 2011, sub titlul “Evaluează-te şi învaţă de la cei mai buni”, manifestare care are loc din doi în doi ani. În 2007 s-a desfăşurat prima ediţie a competiţiei, cu scopul de a motiva administraţia publică din întreaga Europă să înveţe din experienţele şi bunele practici şi de a moderniza fundamental metodele şi structurile lor prin valorificarea cunoştinţelor obţinute. La această ediţie, România a participat cu 23 de instituţii din totalul de aproximativ 320 care au candidat, câştigând Premiul I pe pilonul I şi menţiuni pe ceilalţi piloni tematici. La cea de a doua ediţie – EPSA 2009, România a fost reprezentată şi în Comitetul de coordonare a proiectului, alături de alte 14 state europene şi, totodată, a participat la competiţie cu 45 de proiecte, din cele 300 de aplicaţii, obţinând un premiu şi patru certificate de bună practică.

În 2011, instituţiile şi autorităţile publice din România au din nou oportunitatea de a participa şi de a se bucura de recunoaştere europeană a bunelor practici implementate de administraţia publică românească, prin înscrierea în competiţie pe una din următoarele trei arii tematice: livrarea eficientă a serviciilor publice într-un climat economic nefavorabil, deschiderea sectorului public prin intermediul administraţiei bazate pe colaborare, soluţii concrete ale sectorului public pentru protejarea mediului. Perioada de depunere a aplicaţiilor este între 17 ianuarie şi 25 martie 2011.


Înscrierea se poate face pe site-ul oficial al EPSA 2011. Pe 17 februarie, pentru promovarea acestei iniţiative europene, se va organiza un eveniment public de informare, intitulat “EPSA 2011 – Info Day ROMÂNIA”, la care sunt aşteptaţi să participe ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, şi preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Andras Szakal. AGERPRES