Prefectura Neamt a lansat, in premiera nationala, Reteaua Regionala a Purtatorilor de Cuvant din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, pentru crearea unui cadru regional de dezbatere si comunicare in administratia locala.
Evenimentul a fost precedat de o masa rotunda cu tema „Relatia Purtator de cuvant – Mass media si transmiterea mesajelor institutionale”, desfasurata la sediul prefecturii. Pe langa prefectul de Neamt, Toader Mocanu, la dezbateri au mai participat reprezentanti ai institutiilor publice descentralizate din judet si ai mass-media. Invitatul special al acestui forum a fost Miriam Costea, expert in comunicare in cadrul misiunii ONU Romania.
Scopul acestei reuniuni este analizarea principalelor metode si mijloace de colaborare intre mass-media si institutiile publice, determinarea pozitiei purtatorului de cuvant si a problemelor principale ale institutiilor de interes public. Jurnalistii prezenti au reliefat o serie de discrepante in privinta transmiterii cu operativitate a informatiilor catre mijloacele mass-media, din cauza lipsei de comunicare si de dialog. S-a acceptat ideea organizarii unor cursuri de instruire a purtatorilor de cuvant la nivel guvernamental si asumarea responsabilitatii pentru promovarea imaginii reale a institutiilor publice. In acest context, s-a mai dezbatut si implicarea purtatorilor de cuvant in intreaga problematica a institutiilor publice in vederea selectarii si transmiterii informatiilor catre presa si prefectura.