Prefectura Mureş a câştigat în 2015 litigii pentru aproape 11.500 de hectare de pădure

padure.jpgPrefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, a declarat, în timpul prezentării raportului de evaluare a activităţii instituţiei pe anul 2015, că prefectura a câştigat anul trecut litigii în instanţă pentru aproape 11.500 de hectare de pădure, cu urmaşi ai unor foste familii nobiliare.

Potrivit prefectului, Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Mureş a câştigat definitiv şi irevocabil trei litigii care privesc suprafeţe de păduri pe raza comunelor Lunca Bradului, Răstoliţa şi Aluniş, cu o suprafaţă totală de aproape 11.500 hectare de pădure.
Astfel, instituţia a reuşit să menţină în patrimoniul statului peste 7.354 de hectare de pădure revendicate în Lunca Bradului şi Răstoliţa, alte 3.927 ha revendicate tot în cele două comune şi încă 154,92 ha în comuna Aluniş, toate suprafeţele fiind revendicate de urmaşi ai familiilor Elteto.

“În perioada menţionată s-a continuat ‘lupta’ în instanţă în litigiile care au avut ca obiect reconstituirea unor suprafeţe cu terenuri forestiere. În anul 2015, preşedintele Comisiei judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Mureş a declanşat un număr de 35 de cereri de revizuire ale unor hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, care au avut ca obiect reconstituirea unor suprafeţe mari de pădure de pe raza judeţului Mureş. Cererile de revizuire s-au întemeiat pe un set de documente obţinute de la Arhivele Naţionale ale României. Din cele 35 de cereri de revizuire, pentru 13 s-a solicitat strămutarea acestora la alte instanţe de acelaşi grad din alte judeţe”, a mai arătat prefectul. AGERPRES