Prefectura Cluj are o nouă pagină de internet

cluj_prefectura_site.jpgPrefectul Gheorghe Vuşcan a prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, noua pagină de internet a instituţiei pe care o conduce şi a apreciat că informaţiile cuprinse în cele 150 de pagini sunt “cu mult mai bogate şi mai utile, comparativ cu vechiul site, iar designul conceput de echipa de realizatori este dinamic şi atrăgător”.

Specialiştii în online au conceput un site modern, ce include, ca noutăţi, secţiunile “Programe Europene” – consultanţă în vederea accesării fondurilor comunitare, “Punct de Informare pentru investitorii străini”, în limba engleză, şi “Ghişeul Unic”, care permite obţinerea, într-un singur loc, a avizelor necesare proiectelor europene, eliminând, astfel, numărul mare de deplasări pe care potenţialii beneficiari le efectuează atunci când îşi depun dosarele pentru a obţine o finanţare din fonduri structurale. “Ghişeul Unic” se adresează solicitanţilor publici şi privaţi de fonduri europene din judeţ, printre avantajele sale fiind reducerea timpului necesar depunerii documentaţiei pentru avize şi mai ales reducerea birocraţiei.

“Mai sunt lucruri de completat, sau de corectat”, a afirmat prefectul Gheorghe Vuşcan, adăugând că pentru noul site s-a investit suma de 425 de euro cu TVA inclus. El este mulţumit că începând de marţi clujenii se pot înscrie şi online în audienţe.

Pe site pot fi accesate, de asemenea, informaţii despre Alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat, din 9 decembrie, Programul de guvernare 2009-2012, Agenda publică a conducerii instituţiei, Colegiul prefectural, Comisiile instituţiei, Planurile de apărare împotriva inundaţiilor, Bunele practici, sau despre Fişa comunităţii – cu prezentarea municipiilor Cluj-Napoca, Turda, Câmpia-Turzii, Dej şi Gherla, a oraşului Huedin şi a tuturor comunelor din judeţ.
Într-o mică secţiune cu un simpatic desen animat, din stânga primei pagini a site-ului, clujenilor li se spune să nu vină cu căţelul şi purcelul la interviul pentru obţinerea unei vize pentru SUA. “Demonstrează doar că sunt importanţi pentru tine”.

Link-urile utile de pe noul site al Prefecturii trimit la “Structura teritorială pentru probleme speciale”, “Evidenţa populaţiei”, “Protecţia consumatorului”, “Direcţia Generală Anticorupţie”, dar şi la “Harta interactivă a Judeţului Cluj”. AGERPRES