Prefectura Brăila anunţă deblocarea lucrărilor la Bazinul olimpic de înot, proiect care are o întârziere de 4 ani

Lucrările la Bazinul olimpic de înot de la Brăila, proiect care are o întârziere de patru ani, vor fi reluate luna aceasta, după ce Compania de Investiţii (CNI) a semnat contractul cu câştigătorul licitaţiei pentru achiziţia echipamentelor de cronometrare destinate competiţiilor care vor avea loc aici, se arată într-un comunicat de presă transmis de Instituţia Prefectului judeţului Brăila.

Potrivit sursei citate, problema care bloca finalizarea lucrărilor la bazinul de înot a fost adusă la cunoştinţa directorul CNI, Manuela Irina Pătraşcoiu, de către prefectul de Brăila, Cătălin Boboc, situaţia fiind deblocată, astfel că lucrările vor fi reluate.

“Prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc, s-a întâlnit joi, 30 iulie, la Bucureşti, cu directorul Companiei de Investiţii (CNI), Manuela Irina Pătraşcoiu, pentru a discuta despre stadiile mai multor proiecte de infrastructură din Brăila, cum este şi cel al bazinului olimpic de înot. Un proiect cu termen de finalizare martie 2016, dar care a suferit întârzieri, pe fondul mai multor probleme apărute pe parcurs. Una dintre acestea a fost semnalată recent prefectului Cătălin Boboc chiar de către constructor şi era legată de achiziţia echipamentelor de cronometrare pentru competiţii. După ce a fost adusă în atenţia conducerii CNI, problema a fost rezolvată şi s-a semnat contractul cu câştigătorul licitaţiei, urmând ca lucrările la bazin să fie reluate în cel mai scurt timp”, se arată în comunicat.

Proiectul de construire a Bazinului olimpic de înot este realizat de Compania Naţională de Investiţii (CNI), iar întârzierile în realizarea lui au fost generate de faptul că la nivel european au fost modificate criteriile privind organizarea competiţiilor europene de înot, motiv pentru care a fost nevoie de organizarea unei licitaţii publice pentru realizarea sistemului de iluminat şi a tabelei de marcaj.

Lucrările de construcţie la bazinul olimpic de înot au început în mai 2015 şi sunt realizate în baza unui contract în valoare de 8 milioane de euro încheiat de CNI cu antreprenorul general Midanne Invest Grup din Bucureşti, beneficiarul final fiind Primăria Brăila, care contribuie cu 2,1 milioane de euro la acest proiect.

Complexul sportiv va avea o capacitate maximă de 800 de locuri şi va respecta toate standardele actuale impuse de forurile internaţionale de specialitate.

Pentru a se putea organiza aici competiţii internaţionale, bazinul olimpic de înot este proiect să aibă o lungime de 50 metri, o lăţime de 25 metri, 10 culoare, fiecare cu lăţimea de 2,5 metri, şi o adâncime a apei de maximum 2 metri.

Şcoala brăileană de nataţie poate fi considerată una dintre cele mai valoroase din România, drumurile fiind deschise în urmă cu 18 ani de medaliile olimpice ale Dianei Mocanu şi Cameliei Potec – în prezent preşedinte al Federaţiei Române de Nataţie.

Potrivit datelor culese de N. Postolache şi publicate în “Istoria Sportului în România” (1995), prima “şcoală pentru înotat” (de iniţiere) a apărut în Brăila în anul 1895. AGERPRES