Prefectura Brăila a declarat miercuri nelegală şedinţa de îndată a Consiliului Judeţean Brăila din data de 5 septembrie, convocată de majoritatea PSD-UNPR-PPDD şi în care s-a decis înlocuirea vicepreşedintelui liberal Ovidiu Nechita cu social-democratul Ionel Avram.

„Conform Legii 340/2004, în urma exercitării controlului de legalitate de către prefect asupra hotărârilor Consiliului Judeţean nr. 104, 105, 106, 107, 108, adoptate în şedinţa de îndată din 5 septembrie, s-a constatat nelegalitatea acestora, precum şi a operaţiunilor administrative ce au stat la baza hotărârii lor. În consecinţă, s-a solicitat Tribunalului Brăila, secţia de Contencios administrativ si fiscal anularea lor. În temeiul art. 3, alin. 3 din Legea 554/2004, actele atacate de prefect se suspendă de drept până la soluţionare”, a declarat şeful cancelariei prefectului, Mircea Tudosie.

În urma declarării nelegale a şedinţei de CJ din data de 5 septembrie şi a constatării nelegalităţii hotărârilor adoptate în această şedinţă, liberalul Ovidiu Nechita revine pe funcţia de vicepreşedinte al CJ Brăila.

Amintim că majoritatea PSD-UNPR-PPDD a reuşit, vinerea trecută, schimbarea din funcţie a vicepreşedintelui liberal al Consiliului Judeţean Brăila, Ovidiu Nechita, prin convocarea, în aceeaşi zi, a două şedinţe de îndată.

Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, acuzat de abuz în serviciu şi conflict de interese, şi vicepreşedintele CJ, Florin Mija, cercetat pentru abuz în serviciu în formă continuată, ambii arestaţi la domiciliu, au fost suspendaţi din funcţie prin ordine semnate de prefectul de Brăila, Vasilica Vîlcu. AGERPRES