Prefectura Brăila a depus contestaţie la Tribunalul Brăila împotriva hotărârilor de eliberare din funcţie a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Brăila, Geana Pătraşcu, şi a viceprimarul de Brăila, Stănel Necula, ambii membri ai PDL, termenele de judecare a proceselor fiind stabilite în lunile noiembrie şi decembrie.
Tribunalul Brăila a fixat ca termene de judecată, potrivit informaţiilor furnizate pe site-ul instituţiei, data de 17 noiembrie pentru hotărârea Consiliului Judeţean şi de 2 decembrie pentru cea a Consiliului Local Municipal, până la pronunţarea unei sentinţe definitive cei doi, Geana Pătraşcu şi Stănel Necula, rămânând pe funcţii.

Hotărârile de eliberare din funcţie a vicepreşedintelui Geana Pătraşcu şi a viceprimarului Stănel Necula au fost luat în cadrul unor şedinţe ordinare, organizate pe 31 august, la aceeaşi oră, rupându-se astfel protocolul de colaborare PSD – PDL, încheiat în anul 2008. În ambele cazuri, iniţiatorii proiectelor de hotărâre au adus ca motivaţii faptul că aceste schimbări se fac în contextul ‘exerciţiului democratic’, având în vedere că s-a produs o regrupare de forţe pe eşichierul politic al judeţului, respectiv o alianţă nescrisă între PSD şi PNL.

Atât Geana Pătraşcu, cât şi Stănel Necula şi-au anunţat încă din primul moment intenţia de ataca în justiţie hotărârile care vizează înlocuirea lor din funcţie, pe motiv că, din punct de vedere legal, nu există o motivaţie reală pentru care s-au luat aceste măsuri, care au dus la pierderea funcţiilor. Potrivit preşedintelui CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, care ocupă şi poziţia de lider PSD în judeţul Brăila, înlocuirea din funcţie a celor doi este definită ca ‘un act democratic’ şi că principalii vinovaţi de faptul că s-a ajuns în această situaţie sunt reprezentanţii PDL.


”Cum au fost numiţi prin vot politic, tot prin vot politic au fost înlocuiţi. Ce s-a întâmplat astăzi este o consecinţă a comportamentului PDL lipsit de respect şi a votului lor împotriva interesului judeţului. Cei de la PDL trebuie să privească cu amărăciunea. S-au lăsat purtaţi de aripile guvernării, fără a înţelege că aici, la Brăila, electoratul a votat altceva. Nu pot spune că a fost o greşeală alianţa cu PDL, ci că a fost o opţiune la momentul respectiv, care astăzi nu mai lucrează în folosul judeţului’, a declarat, pentru AGERPRES, Gheorghe Bunea Stancu. Consiliul Judeţean Brăila are în componenţă 13 consilieri ai PSD, 9 ai PDL, 8 ai PNL şi 2 ai PC, iar Consiliul Local Municipal 10 consilieri ai PSD, 8 ai PD-L, 7 ai PNL şi 2 ai PC. AGERPRES