Prefectura Arad a atras atenţia că numărul concediilor medicale eliberate în ultimele zile pentru angajaţi din instituţii publice este „foarte mare” şi există pericolul blocării activităţii, cerându-le medicilor o atenţie mai mare când emit aceste documente.

Prefectura Arad arată, într-un comunicat de presă, că împreună cu Direcţia de Sănătate Publică le solicită medicilor specialişti şi medicilor de familie din Arad „să aloce o atenţie deosebită cererilor de eliberare a certificatelor de concediu medical venite din partea persoanelor aflate în evidenţa acestora din punctul de vedere al motivelor medicale invocate de pacienţi, respectiv evidenţiate în scris de către medici în certificatele eliberate”.

„Atragem atenţia asupra faptului că certificatul de concediu medical este un document medico-legal, iar Direcţia de Sănătate Publică are competenţa să verifice condiţiile de eliberare. Apreciem contribuţia tuturor medicilor specialişti şi medicilor de familie din Arad în eforturile deosebite de a combate răspândirea infecţiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2, însă arătăm că numărul certificatelor de concediu medical eliberate în ultimele zile este unul foarte mare, existând riscul de a bloca activitatea unor instituţii publice din judeţul Arad fără a exista o justificare din punct de vedere medical sau epidemiologic”, transmite Prefectura.

Instituţia nu a menţionat care este numărul de concedii medicale eliberate în ultima vreme, precizând că este în lucru centralizarea acestor date. AGERPRES