Prefectul judetului Arad, Gavril Popescu, a declarat ca Institutia Prefectului a supus verificarilor, in interval de un an, peste 75.000 de dispozitii si acte emise de autoritatile locale din judet.
„La finalul primului meu an de mandat, doresc sa informez ca institutia pe care o conduc a supus verificarilor un numar de 71.320 dispozitii si 3.984 acte emise de autoritatile locale, dintre acestea fiind considerate ca nelegale 37, din care 32 de hotarari si cinci dispozitii”, a precizat prefectul Gavril Popescu, facand o trecere in revista a activitatii sale, la un an de cand a fost instalat in aceasta functie.

Potrivit prefectului, dintre actele considerate nelegale 11 se afla pe rolul instantelor de judecata, urmand ca Tribunalul Arad sa dea un verdict in ceea ce priveste legalitatea documentelor incriminate. Cea mai importanta cauza este hotararea Consiliului Local Municipal Arad in ceea ce priveste afacerea CasaRom (companie de constructii), atacata in contencios administrativ de Institutia Prefectului. O alta hotarare a CLM Arad atacata in contencios administrativ este hotararea privind taxele si impozitele locale impuse in municipiul Arad in 2007.

La capitolul reusite, prefectul Gavril Popescu a amintit mutarea in sedii noi, adecvate activitatilor pe care le desfasoara, a Serviciului Pasapoarte si a Serviciului Inmatriculari Auto; eliberarea pasapoartelor si a permiselor auto cu maxima operativitate, in doar cateva ore; deblocarea activitatilor desfasurate de comisiile locale de fond funciar si, nu in ultimul rand, imbunatatirea relatiei cu publicul, astfel incat numarul persoanelor care solicita audiente este, in ultima vreme, din ce in ce mai scazut.