prisacaru_radu.jpgPrefectul suspendat al judetului Iasi, Radu Prisacaru, sustine ca, in cel mult o saptamana, va depune la DNA obiectiuni privind valoarea terenului de care este acuzat ca l-a primit drept mita.
Prefectul suspendat, Radu Prisacaru, a declarat ca decizia a fost luata dupa ce a primit rezultatele expertizei procurorilor DNA, care vizeaza atat evaluarea grafologica a unor schite, a decriptarii informatiilor de pe calculator, cat si a terenului de care este acuzat ca l-ar fi cerut mita.

Potrivit acestuia, expertiza grafologica nu indica vreo semnatura a prefectului. Aceasta a confirmat ca insemnarile pe schitele terenului apartin directorului ADS Iasi de la acea vreme, Flavius Ionita, si a unui reprezentant al institutiei, asa cum cere legea si dupa cum au mentionat acestia in declaratiile date la procuratura.

„Am angajat un expert care va face o evaluare a terenului care se pretinde ca l-am cerut drept mita. Vom face obiectiuni in maxim o saptamana, intrucat expertul desemnat de DNA a stabilit o valoare mult prea mare a terenurilor in cauza. Astfel, vorbim de doua terenuri, unul evaluat la 0,63 euro/mp, iar un altul la 4,8 euro/mp”, a explicat prefectul suspendat.

Potrivit expertului Mihail Dunareanu, cele trei hectare de teren care ar fi fost pretinse de fostul prefect ar avea o valoare cuprinsa intre 19.000 si 120.000 de euro. Reprezentantii DNA au evaluat terenul, in momentul retinerii prefectului, la 600.000 de euro.

Prefectul Radu Prisacaru a fost retinut pe 31 august in urma unui flagrant organizat de DNA Bucuresti pentru luare de mita. In acelasi caz au fost arestati si acuzati seful ADS Iasi, Flavius Ionita, omul de afaceri Cristian Maftei si avocatul Toni Baltag. Potrivit DNA, cei patru au fost denuntati pe 18 august de omul de afaceri Dorin Forna ca ar fi cerut trei hectare de teren in schimbul punerii acestuia in posesia unui teren de 16,5 hectare.