Prefectul Sorin Răducan a solicitat rezolvarea problemei depozitării gunoiului în judeţul Dolj

raducan_sorin.jpgPrefectul judeţului Dolj, Sorin Răducan, a declarat, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, că a solicitat tuturor factorilor implicaţi să rezolve problema funcţionării Depozitului de la Mofleni, unde sunt colectate deşeurile menajere din tot judeţul, în condiţiile în care firma Eco Sud, care gestionează platforma, nu a finalizat noua celulă de depozitare şi în repetate rânduri primirea gunoiului de la unităţile administrativ-teritoriale a fost sistată.

“Consider că problema gunoiului este cea mai importantă pentru judeţul nostru şi ştiu că sunt probleme cu operatorul care gestionează Depozitul Ecologic Mofleni. Sper că Primăria Craiova, împreună cu Agenţia pentru Protecţia mediului Dolj şi Garda de Mediu Dolj să ajungă până la urmă la un consens şi pe viitor să se găsească soluţii pentru această groapă de gunoi. Am organizat o întâlnire la Prefectură cu reprezentanţii Gărzii de Mediu, ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Primăriei Craiova şi ai firmei Eco Sud pentru a discuta această problemă care cred că este cea mai mare a judeţului Dolj şi trebuie neapărat rezolvată. Înţeleg că suntem şi în pericol de a pierde finanţarea pentru depozitele intermediare. Cei de la Eco Sud au întârziat cu înfiinţarea celulei 6, iar vremea nu le mai permite până în primăvară să facă mai nimic”, a spus Răducan.

Pentru că în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural au existat întrebări cu privire la problema depozitului Ecologic de la Mofleni, prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan a dat asigurări că a făcut tot posibilul pentru a aduce la aceeaşi masă toţi factorii decizionali în aşa fel încât această problemă să fie rezolvată. “Eu nu sunt specialist în domeniu, dar recunosc că m-am întrebat de multe ori cum s-a ajuns ca tot gunoiul din judeţ să ajungă tocmai în Craiova. Nu ştiu a cui a fost ideea, cert este că este o problemă care ne afectează pe toţi şi trebuie rezolvată, pentru că nici măcar programul aprobat nu a fost respectat”, a declarat prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan. AGERPRES