gyongyike-bondi.jpgPrefectul de Maramures, Gyongyike Bondi, si presedintele Consiliului Judetean, Marinel Kovacs, au avut pe 26 iunie o intalnire oficiala cu excelenta sa Daniele Mancini, ambasadorul Republicii Italiene in Romania.
Intrevederea a avut loc la solicitarea diplomatului italian, aflat intr-o vizita de documentare in partea de nord a tarii.

Prefectul Gyongyike Bondi a prezentat judetul Maramures si date statistice referitoare la mai multe domenii de activitate. Presedintele Consiliului Judetean, Marinel Kovacs, a facut referiri la proiectele de dezvoltare ale institutiei administratiei publice judetene, la strategia de dezvoltare regionala si a mentionat despre faptul ca, in luna august, in Baia Mare va avea loc Scoala de vara a Adunarii Regiunilor Europei.

Ambasadorul Daniele Mancini a spus: „Am vizitat compania Italsofa Romania si am vazut investitia italiana din judetul dumneavoastra. Conducerea societatii m-a informat despre buna colaborare pe care o are cu administratia publica locala. Avem foarte multi maramureseni care lucreaza in Italia. De asemenea, exista multi investitori italieni care doresc sa achizitioneze proprietati si terenuri in Romania, dar deocamdata nu au gasit oportunitati, deoarece proprietarii nu doresc sa le vanda. Cred ca mai este de schimbat mentalitati